Eestlased ei erista sõjapõgenikke ikka veel õnneotsijatest (20)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjapõgenikud jalutamas Jordaanias asuva Azraq’i põgenikelaagri suunas. ÜRO andmetel oli tänavu jaanuariks ainuüksi Jordaaniasse pagenud Süürias kestva kodusõja eest ligi 750 000 inimest.
Süüria sõjapõgenikud jalutamas Jordaanias asuva Azraq’i põgenikelaagri suunas. ÜRO andmetel oli tänavu jaanuariks ainuüksi Jordaaniasse pagenud Süürias kestva kodusõja eest ligi 750 000 inimest. Foto: AFP/SCANPIX

Pagulaskriis tekitab Eesti inimestes põlgust ja viha, kuna sõnaga «pagulane» seostub enamasti täisjõus mees, kes tuleb Euroopasse lihtsalt õnne otsima, selgus riigikantselei tellitud ja TNS Emori korraldatud pagulasuuringust.

Äsja avaldatud uuringusse valiti osalema alg- või keskharidusega 40–70-aastased Tallinna, Jõhvi ja Elva elanikud – tegemist on ühiskonnagrupiga, kes on sõjapõgenike vastuvõtmise suhtes kõige kriitilisemalt meelestatud. Ligi kaks tundi väldanud grupiintervjuude käigus selgitati välja nende hoiakud pagulaste suhtes ja koguti neilt ka soovitusi pagulaskriisi lahendamiseks.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles