«Pealtnägija»: Roger Federer täitis hemofiiliahaige Eesti poisi unistuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11-aastane Samuel oma unistuste päeval
11-aastane Samuel oma unistuste päeval Foto: ETV Pealtnägija/Facebook

ETV saade «Pealtnägija» näitas südamlikku lugu sellest, kuidas haigete laste unistusi täitev fond ja selle vabatahtlikud aitasid täita 11-aastase hemofiiliahaige Samueli unistuse saada tennisist Roger Federeri autogrammiga tennisepall.

Eesti-Mehhiko peres sündinud ja Eestis elav 11-aastasel Samuelil diagnoosisid arstid hemofiilia, kui laps oli üheaastane.

Hemofiiliahaigeid on Eestis kokku alla saja. Sisuliselt tähendab see ravimatu haigus, et igasugune haav või sinikas võib inimesele saatuslikuks saada, kuna verejooks iseenesest ei peatu. Verejooksu peatamiseks peab inimene saama süsti.

Samuel on elu jooksul lugematuid kordi käinud haiglas, praegu saab ta iga kolme päeva tagant süsti, mis võimaldab tal elada normaalset elu.

Viis aastat täidab Eestis raskete või krooniliste haigustega laste unistusi fond nimega «Minu unistuste päev».  Oma 60 vabatahtliku abil üritatakse pakkuda lapsele selline päev, millest paremat laps välja mõelda ei oska.

Samuel soovis oma unistuste päevaks näiteks paintballi mängida, kuid tal oli ka üks unistus, mida on tõesti raske täita – kuulsa tennisisti Roger Federeri autogrammiga tennisepalli pole just lihtne organiseerida.

Kõik ametlikud teed poisi soovi täita viisid tupikusse, kuid lõpuks tuli appi õnnelik juhus. Heategevusfondi tegevjuhi Šveitsis elava õe abikaasal juhtus olema ühine sõber Roger Federeriga. Lõpuks saadi abi Federeri isalt, kellelt abi paluti, ja nii jõudiski autogrammiga tennisepall päris viimasel hetkel õigeks päevaks Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles