Kallase déjà vu 1988. aastast (12)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Sille Annuk

Ligi 30 aastat tagasi oli Siim Kallas samuti kandidaat, kuid mitte Eesti valijameeste, vaid Moskva ülemuste silmis. Ühes reas koos Vaino Väljase, Indrek Toome ja Enn-Arno Sillariga.

Eesti poliitika elava ajaloo esindaja Kallas on CV järgi otsustades kõige pädevam presidendikandidaat läbi aegade. Kuid Eesti poliitika Olümpose tippu saamine on tal pidevalt ebaõnnestunud: peale ühe erandi, kui temast pärast Keskerakonnaga ajaloolise tehingu tegemist sai 2002. aasta talvel 14 kuuks peaminister.

Juba 1994. aasta sügisel esitas president Lennart Meri äsja Reformierakonna asutanud Eesti Panga presidendi Kallase ametlikuks peaministrikandidaadiks, kuid riigikogus kukkus ta läbi. 2014. aasta kevadtalvel oli tal jälle suur šanss peaministriks saada, kuid intriigide tõttu loobus ta ise ootamatult viimasel hetkel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles