Peaminister Taavi Rõivas: oleme ambitsoonikad

, peaminister (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Erik Prozes

Ametis olev valitsus on seadnud endale ülesandeks oluliselt rohkem eesmärke kui enamik valitsusi ja väikeste eranditega oleme kõiki eesmärke suutnud ka tähtajaks täita.

Lisaks oleme viimastel nädalatel teinud nii mõnegi otsuse, mida viimase kümne aasta jooksul ei ole suudetud, olgu selleks uus taastuvenergiatasude süsteem või eripensionite reform. Kindlasti pingestab otsustamisgraafikut varasemaks nihkuv Euroopa Liidu eesistumine, aga olen veendunud, et nii ministeeriumid kui ka ministrid saavad veelgi kasvava koormusega hakkama.

Vastab tõele, et suvel tekkis kabinetinõupidamisel arutatavatesse teemadesse ministrite puhkuste tõttu teatav järjekord (enamik punkte vajab nt rahandusministri kohalolekut) ning peaministrina olen andnud eelisõiguse nendele teemadele, mis on kas valitsuse tööplaanis või ministrite hinnangul kiireloomulised. See, et koalitsioonileppevälised initsiatiivid saavad valitsuse tähelepanu teiseses järjekorras, on olnud teadlik valik. Septembriga vähendame järjekorda oluliselt, kui on läbi arutatud kõik teemad, mis on seotud riigieelarvega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles