Pätid varastasid päästjate tehnika

Risto Mets
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. septembri hommikul päästekomandosse sisse astunud Marek Saarepera leidis eest lahti kistud päästeautode kapid ja tööriistadest jäänud tühjad kohad. Maja tagant leitud jäljed viisid selle koolimaja taha jäetud käruni, millega kraam komandohoonest laadimiseks eemale veeti.
20. septembri hommikul päästekomandosse sisse astunud Marek Saarepera leidis eest lahti kistud päästeautode kapid ja tööriistadest jäänud tühjad kohad. Maja tagant leitud jäljed viisid selle koolimaja taha jäetud käruni, millega kraam komandohoonest laadimiseks eemale veeti. Foto: Margus Ansu

Küünilisemat tegu kui varastada päästjate varustust on raske isegi ette kujutada. Võnnus paraku nii juhtus. Küllap karmavõlg neid nahaale veel nuhtleb, usub kohalik rahvas.

«Nagu sisse läksin, sain aru, et midagi on valesti,» meenutas teisipäeva hommikut Võnnu vabatahtliku päästeseltsi juhatuse liige Marek Saarepera. Päästeautode külgmised kapid olid pärani lahti, osa tehnikast vedeles põrandal justkui oodates äraviimist. Kohe helistas Saarepera politseisse. Korrakaitsjad soovitasid tal ruumist väljuda, et säiliksid jäljed, mis aitaksid ehk vargaid tabada.

Käru jäi maha

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles