Prantsusmaa süüdistab Assadi Süüria tükeldamise katses (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria presidenti Bashar al-Assad
Süüria presidenti Bashar al-Assad Foto: SCANPIX

Prantsusmaa süüdistas reedel maavägede pealetungiks Aleppole valmistuvat Süüria presidenti Bashar al-Assadi ja tema liitlasi riigi tükeldamise katses.

Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault tegi kriitikat ka Washingtoni aadressil, väites, et too jätab oma liitlased konfliktile diplomaatilise lahenduse leidmise katsetest kõrvale.

«Aleppot pommitades mängib režiim Süüria tükeldamise kaardile ja tema liitlased lasevad tal seda teha,» ütles Ayrault.

Tema sõnul püüab Assadi režiim allutada tihedalt asustatud Lääne-Süüriat, kuhu jäävad ka Aleppo, Damaskus ja Vahemere rannik, oma ainuvõimule.

«Olukorda võib nimetada meeleheitlikuks,» tõdes Prantsuse välisminister.

Ayrault võttis neljapäeval ÜRO Peaassamblee raames ühena 20 riigi ministrist osa rahvusvahelise Süüria toetusrühma (ISSG) koosolekust.

ISSG, mida juhivad USA välisminister John Kerry ja tema Vene kolleeg Sergei Lavrov, moodustati Süürias relvarahu saavutamiseks ja läbirääkimisteks sõja lõpetamise nimel. Septembri algul jõudsid Moskva ja Washington kokkuleppele rahuplaanis, mille esimese sammuna kehtestati relvarahu, mis aga nädala järel läbi kukkus.

«Venelaste ja ameeriklaste läbirääkimised jätkuvad, aga need näivad lõputud,» ütles Ayrault USA vastutust rõhutades.

«On aeg liikuda kollektiivsema lähenemise poole.»

ISSG kohtumisel ei lepitud kokku relvarahu päästmise plaanis, kuid USA ja Vene ametnikud viitasid võimalusele, et Kerry ja Lavrov kohtuvad veel reedel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles