Rahvusliku Liikumise juhiks sai Martin Helme

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Marina Puškar

Eesti Rahvuslik Liikumine (ERL) pidas laupäeval Tallinnas oma kolmanda üldkoosoleku, kus valis liikumise juhiks Martin Helme.


Oma programmilises kõnes ütles Helme, et peab vajalikuks keskenduda eestlaste peremehestaatuse tugevdamisele, immigratsiooni ja multikultuursuse ohtudele tähelepanu juhtimisele ning meetmete propageerimisele, mis aitaks tõsta eestlaste iivet. Erilist tähelepanu vajab traditsioonilise peremudeli kaitsmine, kuna just tugev pere on lasterikkuse võti, teatas ERL.

Julgeoleku vallas tuleb valitsuselt nõuda totaalkaitse reaalset rakendamist ning esmase iseseisva kaitsevõime tugevdamist, lisaks peaks Eesti endale võtma regionaalse kaitsekoostöö vedamise Balti riikide, Poola ja oma Põhjala naabritega.

«Minu sooviks on ka, et parlament võtaks vastu uue suveräänsusdeklaratsiooni, millega kuulutatakse, et Eesti põhiseadus on kõrgeim seadus siin riigis, et ükski rahvusvaheline kohus pole kõrgem meie kohtutest ja eesti rahva poolt volitatud parlament on kõrgeim seadusandja. Kartellipoliitikud väidavad, et Eesti on euroliidu liikmena suveräänne riik, aga me kõik teame, et see on bluff,» ütles Helme oma kõnes.

«Iseseisva rahvusriigi ja multikultuurse liitriigi kooseksisteerimine pole reaalsuses võimalik. Tegelikult pole me juba alates 2004. aastast iseseisvad ja see on enamike meie probleemide juur. Eestis tuleb taastada rahvahääletusel vastu võetud põhiseaduslik kord.»

Rahva tagasitoomiseks riigivalitsemise juurde on Helme hinnangul hädavajalik muuta valimisseadust kaotades sealt häälte ülekandumine, muuta president rahva poolt valitavaks, seadustada rahvahääletuse rahvaalgatus, muuta kohtunikud, politseiprefektid ja prokurörid valitavateks ametiteks ning võtta mittekodanikelt kohalikel valimistel ära valimisõigus. «Ilma reaalse surveta praegune võimukartell mitte midagi sellist loomulikult ei tee,» on Helme veendunud.

Martin Helme on sündinud 1976. aastal Tallinnas, lõpetanud 2000.
aastal Tartu Ülikooli ajaloo osakonna, viimastel aastatel tegutsenud peamiselt ajakirjanikuna ning ettevõtjana, toimetab veebiportaali Terve Mõistuse Sündikaat, ei kuulu ühtegi parteisse. Ta on abielus, kolme lapse isa.

Hetkel umbes 220 liiget koondav ERL loodi 2006. aasta suvel, tegemist on päevapoliitika välise ja parteideülese kodanikuliikumisega, mis peab oma põhiülesandeks rohujuure tasandil surve avaldamist võimudele Eesti riigi arendamiseks rahvusriigi põhimõttel ning põlisrahva eestlaste huvide kaitsmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles