Lumi: IRL-il on uuesti avanenud aken suurde pilti

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lumi.
Ott Lumi. Foto: Tairo Lutter

Poliitikavaatleja ja suhtekorraldaja Ott Lumi hinnangul on presidendikandidaat Allar Jõksi edu aidanud Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) naasta uuesti «suurde pilti».

«IRL-ile on see päev olnud suurepärane. Neil on uuesti avanenud aken suurde pilti. Nad olid koalitsioonierakondadest ainsad, kelle plaan töötas,» ütles Lumi Postimehele.

Tema sõnul olid sotside valikud algusest peale väga heitlikud. «Ja mis iganes tulemuse saab Kallas – on see olnud peaministri seisukohalt kehv päev. Vahepeal mängis ta ikkagi teist mängu,» selgitas ekspert.

«Seetõttu on tänane päev kindlasti tugevdanud minimaalselt IRLi moraalset positsiooni valitsuses,» lisas Lumi.

Valimiskogu esimeses voorus sai Jõks 83, Siim Kallas 81, Mailis Reps 79, Marina Kaljurand 75 ja Mart Helme 16 häält. Jõks ja Kallas pääsesid edasi teise vooru. Lumi rääkis, et tundub tõenäoline, et Reps nö löödi outi Helme häältega. «Aga mul ei ole kindlaid tõendeid selle kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles