Tapmises kahtlustatav politseinik töötas kiirreageerijana

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtivprokurör Taavi Pern ja Põhja prefekt Kristian Jaani (paremal.
Juhtivprokurör Taavi Pern ja Põhja prefekt Kristian Jaani (paremal. Foto: Tairo Lutter

Põhja prefekt Kristian Jaani kinnitas laupäeval, et tapmises kahtlustatav politseiametnik on kiirreageerija, kes on politseis töötanud ligi kümme aastat. Tapmise hetkel oli politseinik raskes joobes.

Jaani kinnitusel on politseinik pea kogu oma karjääri jooksul töötanud kiirreageerijana. Kuna tegemist on ametnikuga, kellelt oodatakse mistahes olukordades alati kiiret reageerimist, siis oli 29-aastasel tapmiskahtlusega politseinikul alaline relvakandmisluba. Ohver tapeti politsei teenistusrelvast.

«Politseiametnik töötas kiirreageerijana ning kiirreageerijatelt ootame valmidust vajadusel väljakutsetele reageerida ka väljaspool tavapärast tööaega. Sündmuse ajal polnud politseinik täitmas teenistuskohustusi. Kahtlustatav on üheks osaks üksusest, mille liikmetelt ootame eriliselt kõrget pingetaluvust ja enesekontrolli, ning suhtume sündmusesse väga tõsiselt. Peame välja selgitama, kas nende ametnike puhul esineb riske, millele paremini tähelepanu pöörata,» rääkis Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles