Palin süüdistas Obamat semutsemises terroristidega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA vabariiklaste leerist tulevaseks asepresidendiks pakutud Sarah Palin šokeeris eilsel kihutuskoosolekul avalikkust teatega, et rivaalitsevate demokraatide kandidaat riigipea kohale on semusuhetes «koduste terroristidega».

 

Colorados ja Los Angeleses valijatega kohtunud Palin viitas oma süüdistustes Barack Obama kaudsele seotusele Bill Ayersiga, kes ajalehe The New York Times andmetel oli 1960.-1970. aastatel rahutusi ja pommiplahvatusi korraldanud vasakäärmusliku rühmituse Weather Underground asutaja, vahendas Reuters.

Vietnami sõja vastu võidelnud eakas mees on tänapäeval ülikooli professor. Obama kuulus aga aastate eest Ayersiga samasse heategevuskomisjoni. The New York Times järeldas sellest, et meestel on omavahel põgus poliitiline seos, ent tunnistas samas, et nad pole kunagi lähedased olnud.

Obama leerist nimetati Palini süüdistusi solvavaks, kuid mitte üllatavaks. Demokraatide pressiesindaja sõnul soovivad konkurendid tegeleda pigem Obama maine rikkumise kui majandusprobleemide lahendamisega.

USA poliitika kommentaatorite hinnangul on Palini viimased sõnavõtud osaks vabariiklaste laiemast strateegiast rünnata lähenevate valimiste eel Obama isikut, vahendas BBC News. Obama omakorda võttis viimasel esinemisel kritiseerida vastaskandidaadi John McCaini kavatsused tervishoiu vallas ning süüdistas rivaali maksude ühest taskust teise tõstmise kavatsuses, mida vabariiklaste esindaja nimetas jultunud valeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles