Edgar Savisaar saatis patriarhile kaastundeavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühtitsa Uspenski klooster Kuremäel.
Pühtitsa Uspenski klooster Kuremäel. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis Moskva ja kogu Venemaa patriarhile Kirillile kaastundeavalduse seoses Pühtitsa Uspenski kloostri ülema iguumenja Varvara surmaga.

«Avaldan enda, Tallinna linnavalitsuse ja kõigi tallinlaste nimel siirast kaastunnet seoses Pühtitsa Uspenski kloostri ülema iguumenja Varvara surmaga,» kirjutab linnapea kaastundeavalduses.

«Tema aastakümnete pikkuse teenistuse jooksul sai rasketes tingimustes teoks kloostri kui mitte ainult õigeusklike poolt austatava koha vaid kui ka ajaloolise vaatamisväärsuse ning headuse ja õigluse ideaale kandva vaimse keskuse taassünd,» ütles Savisaar.

Linnapea sõnul õnnestus tal Varvaraga korduvalt kohtuda ja ta jääb alatiseks meelde kui suurepärane inimene, kes oli piiritult ustav oma kõrgele missioonile, mis ei piirdunud mitte üksnes Jumala teenimisega - ta hoolitses kõigi inimeste eest.

Kaastundeavalduse saatis Savisaar ka Pühtitsa kloostrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles