ERR.ee: Nugiseks poleks tänumedalit tahtnudki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harald Nugiseks.
Harald Nugiseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rüütliristi kavaler Harald Nugiseks on ühiskondlike organisatsioonide poolt talle antava tänumedali pärast solvunud, ent sellest hoolimata lubab vana sõjasangar medali vastu võtta.


Vapruse eest Teises maailmasõjas Saksa Rüütliristiga autasustatud Harald Nugiseks saab 19. oktoobril Eesti rahva tänumedali. 86-aastane Nugiseks lubab küll medalit Tori kirikusse vastu võtma minna, aga tunnistab, et on solvunud, sest medali jaoks alustati raha korjamist temaga nõu pidamata, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Nugiseks tundis ennast solvatuna, kuna kogu asjaajamist alustati temalt luba küsimata ning sõnas, et tema poleks tänumedalit tahtnudki.

Ettevõtmise eestvedaja Ain Saar aga räägib, et tänumedali idee tuligi sellest, et Nugiseks riiklikku teenetemärki pole saanud. «Teiseks ei ole Eesti Vabariik jätkuvalt tunnustanud neid sõdureid, kes ühinesid Saksa mobilisatsiooniga, ja seda meie enda poliitikute üleskutsel, et kaitsta Eestimaad. Kui poliitikud ei ole söandanud avaldada tunnustust ja näidata julgust ja austust nende meeste vastu, siis on rahva kohus seda teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles