Getostumise asemel Lasnamäe magala uueneb ja areneb

, Uus Maa Kinnisvarabüroo äärelinna osakonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heas korras renoveeritud kortermaja tagab elanikele mugava ning turvalise keskkonna. Lasnamäel on vanade majade renoveerimine saanud hoo sisse.
Heas korras renoveeritud kortermaja tagab elanikele mugava ning turvalise keskkonna. Lasnamäel on vanade majade renoveerimine saanud hoo sisse. Foto: Uus Maa Kinnisvara

Lasnamäe kinnisvaraturg areneb jõudsalt ning perspektiivis uusarenduste osakaal seal üksnes kasvab. Juba praegu ehitatakse Tallinna suurimasse magalarajooni uusi korterelamuid – piirkonna edasise arenemise suunaks jääb ilmselt mereäärne ala.



Uusarendustele lisaks renoveeritakse Lasnamäel vana elamufondi. Teatud ulatuses toimub ka vahetus – vanade kortermajade asemele ehitatakse uued.

Tuleb märkida, et kui praegu lükatakse ümber ja ehitatakse või renoveeritakse eestiaegseid maju näiteks Põhja-Tallinnas, siis Lasnamäel on see pikaajalisem trend – mitmekümne korteriga korterelamu elanikke niisama lihtsalt ju mujale elama panna ei saa.

Lasnamäe on ja jääb magalapiirkonnaks, kuhu tulevikus ehitatakse juurde pigem kortermaju. Seoses sellega pole ohtu ka palju räägitud nn Lasnamäe getostumiseks. Sama palju räägitud Lasnamäe ümberlükkamise mõttele pole ka mõistlik keskenduda – kuhu kõik need inimesed peaks siis elama minema?

Lasnamäe piirkonda peavad au sees hinnatundlikumad inimesed või sealsed elanikud, kes tahavad piirkonnasiseselt oma elamistingimusi parandada.

Kuna Lasnamäel elab palju inimesi, on see piirkond ka tehinguaktiivsuselt Tallinnas esirinnas.

Kuigi Lasnamäe on üks suur kiviküla ja paljude arvates pole seal nii hubane kui mõnes teises magalas, on Lasnamäel kujunenud aastakümnete jooksul välja siiski turvaline elukeskkond.

Lasnamäe areneb – linn investeerib sinna praegugi ja seetõttu muutub Tallinna suurim magala uuenduste abil ajapikku paremaks. Senikaua, kui meil on hinnatundlikke kliente, toimib Lasnamäe kinnisvaraturg aktiivselt ja jätkusuutlikult edasi.

Lasnamäest lühidalt

•    Lasnamäe on Tallinna suurim magalarajoon.
•    Lasnamäe pindala on 2741 km² ning seal elab ligi 115 000 elanikku.
•    Lasnamäe kodulehe andmetel alustati paneelelamute ehitust katseliselt 1960ndatel ja plaanipäraselt alates 70ndate lõpust.
•    Kõiki plaanitud elamurajoone toona valmis ei ehitatud, mistõttu on Lasnamäel endiselt palju tühja reservmaad.
•    Kortermaju jõuti ehitada kokku 650.

Allikas: Uus Maa Kinnisvarabüroo, www.tallinn.ee/lasnamae

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles