Interaktiivne ülevaade: kes kuulub Keskerakonna võimuvõitluses Savisaare leeri (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees koostas graafikul ülevaate, kes kuulub praeguses Keskerakonna võimuvõitluses esimehe Edgar Savisaare ja kes tema vastaste leeri.

Pärast mullust Keskerakonna kongressi, kus esimehe kohale kandideerinud Kadri Simson kaotas Edgar Savisaarele 55 häälega, on vahepeal Savisaare vastaste sekka üle jooksnud Jaanus Karilaid, kes veel aasta tagasi oli Savisaare suur soosik. Savisaar nimetas Karilaiu toona Keskerakonna aseesimeheks.

Kevadel kandideeris Jaanus Karilaid Savisaare leeri esindades Kadri Simsoni vastu riigikogu keskfraktsiooni esimeheks, ent kaotas Simsonile kahe häälega. Suve lõpus teatas Karilaid, et toetaks Keskerakonna uue esimehena Jüri Ratast.

Garantiikirjade skandaali valguses on senisest Savisaare toetajast Tallinna abilinnapeast Mihhail Kõlvartist esimest korda räägitud ka kui ühe võimaliku siseopositsiooni liikmena.

Keskerakonnas on sellest sügisest hakatud rääkima kokku isegi kuni 3-4 erinevast leerist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles