Toll sai aastaga kätte 9,5 miljonit salasigaretti

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto ukse sisse peidetud salasigaretid.
Auto ukse sisse peidetud salasigaretid. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet (MTA) pidas mullu kinni ligi 9,5 miljonit salasigaretti ja 8,5 tuhat liitrit absoluutalkoholi.

Salakaubaveo peamine moodus piiril on jätkuvalt sigarettide ja alkoholi peitmine sõidukite konstruktsioonidesse, teatas MTA.

Suuremate juhtumitena avastati idapiiril reisibussi mõlema tagumise ratta peale ehitatud tühimikest kokku 105 200 sigaretti. Lääne tollikontrolli osakonnas avastati maanteekontrolli käigus sõiduautost 160 000 sigaretti.

Aasta lõpu poole sagenesid taas sigarettide peitmised tavatutesse kohtadesse. Neid avastati inimeste riietest või teiste kaupade pakenditest, näiteks majoneesipurkidest, küpsise- ja pesupulbripakkidest. Nendel juhtudel on korraga avastatav sigarettide arv umbes 1000-1500. Samuti peidetakse keskmise suurusega koguseid tagavararehvidesse ja auto ratastesse.

Kokku hoidis MTA möödunud aasta jooksul tollikontrolli tegevusega ära ligi 204,7 miljoni krooni suuruse kahju tekkimise riigile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles