Parteist lahkunud Ilisson: Vabaerakond on väheste äriprojekt (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Ilisson
Mati Ilisson Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabaerakonna siseopositsiooni üks juhte Mati Ilisson lahkus kolmapäeval erakonnast, põhjendades enda sammu muu hulgas erakonna muutumisega väheste inimeste äriprojektiks.

«Organisatsioonikultuurilt meenutab erakond pigem 10-15 inimese äriprojekti, mitte kaasavat, eesmärkide saavutamisele ja arengule suunatud laiapõhjalist organisatsiooni,» põhjendas Ilisson sotsiaalvõrgustikus Facebook Vabaerakonnast lahkumist.  

Ilisson märkis, et teavitas erakonna esimeest Andres Herkelit enda lahkumiskavatsusest teisipäeval ja kolmapäeval astus parteist välja.

Ilissoni sõnul on asi vägagi põhimõtteline. «Me lubasime uut poliitikat, me lubasime rahva kaasamist - pöörata ennast näoga rahva poole, lubasime avatust jne. Me oleme juba ammu oma lubadustest distantseerunud. Meie sõnad ja käitumine ei käi ühte jalga. Me oleme muutunud nende sarnaseks, kellest soovisime erineda,» kirjutas Ilisson.

Ta märkis, et Vabaerakond asus erakonnana ühiskonnas väljakujunenud vastandumist veelgi süvendama.

«Meie kõige põhilisem fookus on olnud teiste halvustamine ja sildistamine, mitte uute lahendite leidmine ja koostöö otsimine. Ükski organisatsioon ei ole edukas, kui ta suunab oma energia konkurentide - ka peavoolust erinevalt mõtlevate liikmete - halvustamisele, mitte võetud eesmärkide ja antud lubaduste täitmiseks vajalike lahendusvariantide leidmisele ning tugeva organisatsiooni ülesehitamisele,» kirjutas Ilisson.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles