Riigirestoranide hulk paneb valitsuse kukalt kratsima (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooperi kohvikus Colombina pakub suupisteid ja jooke Estonia catering.
Rahvusooperi kohvikus Colombina pakub suupisteid ja jooke Estonia catering. Foto: Mihkel Maripuu

Muuseumide ja teatrite kohvikute personal jätkab hoogsat paisumist ja juba järgmisel aastal toimetab riigirestoranides ligi 180 inimest. Ehkki nii peaminister kui ka riigihalduse minister on kriitilised, pole rongi peatamiseks selget kokkulepet.

Kahte kööki ning restorani ja kohvikusse 33 inimest palganud ERMist on olnud palju juttu, ent muuseumi või teatri ja restoranipidamise ühildamine pole midagi erandlikku. Näiteks on Estonia kohvikupersonal 34 inimest, SA Virumaa Muuseumides 21 inimest, Pärnu Endlas 19 ja teatris NO99 16,5 inimest. Kõik need andmed on täistööajale taandatud, nii et osalise tööajaga inimeste hulk on suurem. NO99s on niisiis kokku 24 kohvikutöötajat, seda on palju rohkem kui 12-liikmeline teatritrupp.

Riigirestoranide personali kasv tulebki ERMist ja ka Ugala teatrist, mille toitlustusega tegeleb pärast remonti järgmisel aastal seitse uut inimest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles