TLT on välja vahetanud 42 trammide kontaktliini posti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures kontaktliini post trammile peale.
8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures kontaktliini post trammile peale. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) on tänavu välja vahetanud kokku 42 trammide kontaktliini posti.

Juulis korraldas TLT riigihanke 27 trammiliini kandemasti väljavahetamiseks ja hankel tunnistati parimaks Elektritsentrum AS pakkumine, ütles TLT pressiesindaja Urmas Tooming. Firma kohustus 27 kandemasti välja vahetama ajavahemikul 1.augustist 30.septembrini.

«Tänaseks on kõik 27 kandemasti välja vahetatud. Tänavu esimesel poolaastal vahetati välja 15 kõige halvemas seisus olnud kandemasti. Seega on praeguseks välja vahetatud kokku 42 kandemasti,» sõnas Tooming. Tema sõnul jätkuvad ettevalmistused järgmiste väljavahetamist vajavate kandemastide asendamiseks uutega sel ja järgmisel aastal.

Tallinnas Narva maanteel kukkus 8. juuli õhtul kontaktliini kandepost trammile peale. Inimesed õnnetuse tagajärjel viga ei saanud, samuti ei saanud oluliselt kahjustada ka uus CAF Urbos tüüpi tramm. Veebruaris kukkus Tallinna südalinnas Pärnu maanteel ümber kolm trammide kontaktliini posti.

Veebruaris Tallinna Tehnikaülikooli teadlastelt ja OÜ Westerlux tellitud põhjalik 3. ja 4. trammiliini kontaktvõrgu postide ekspertiis näitas, et 153 postist vajas viivitamatult väljavahetamist 15. Lisaks soovitas ekspertiisi koostaja asendada veel 71 posti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles