Kaljulaidi abikaasa tegutses RIKSis

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi-Rene Maksimovski (esiplaanil) 2007. aasta mais Tartu jooksumaratonil.
Georgi-Rene Maksimovski (esiplaanil) 2007. aasta mais Tartu jooksumaratonil. Foto: Janne Salumäe/sportfoto.ee

Teabeameti peadirektor Mikk Marran lükkas eile ümber kuulduse, et võimaliku peatse riigipea Kersti Kaljulaidi (46) abikaasa Georgi-Rene Maksimovski (50) on kunagi töötanud või töötab praegu teabeametis.

«Reeglina luureasutused kunagi ei kommenteeri, kas keegi töötab või ei tööta luureasutuses, aga kuna tegemist on Eesti riigi jaoks väga tundliku küsimusega ja  võimaliku tulevase Eesti riigipea abikaasa küsimusega, siis ma teen seekord erandi ja ütlen, et selle nimega inimene (Georgi-Rene Maksimovski – toim) ei ole teabeametis töötanud ega tööta praegu,» kinnitas ta.

Kaljulaidi esindaja, kommunikatsioonibüroo Cloud Media partner Taavi Linnamäe ütles, et Kaljulaidi abikaasa on rahvuselt eestlane, sünnijärgne Eesti kodanik ja hariduselt sideinsener. Maksimovskile on antud riigisaladuse luba seoses tema tööga Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuses (RIKS), mis teeb tihedat koostööd kõigi Eesti julgeolekuasutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles