Kibibi ootab järglast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kibibi hälliga.
Kibibi hälliga. Foto: Inari Leiman

Ninasarviku spordipäeval osalejad said teada rõõmusõnumi, mille peeneks vihjeks oli aedikusse paigutatud hiigelkõrvitsast vormitud häll ja selle sees pisike suvikõrvitsast ninasarvikupoeg.

Tõepoolest, nagu selgus mõni aeg tagasi Viini saadetud sõnnikuproovidest, on meie kuueaastane teravmokk-ninasarvik Kibibi (pildil) titeootel. Et ninasarvikute tiinus on pikk, kestab oma 450 päeva, on sündi oodata alles järgmise aasta juunis.

Seevastu on sõraliste majas juba pisiperet. Pärast 280-päevast tiinust sündis seal teisipäeval suur ja tugev emane gaurivasikas. Vastse ilmakodaniku ema, kümneaastane gaurilehm Arina on ka ise sündinud Tallinna loomaaias, tema isa, viieaastane gauripull Gideon on aga pärit Berliinist. Looduses võib seda tänapäeva maailma suurimat ning ohustatud ulukveist kohata Hindustani ja Indohiina poolsaare hõredates valgusküllastes mägimetsades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles