Parvlaev Hiiumaa jõudis Virtsu-Kuivastu liinile

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas dokis hoolduses käinud parvlaev Hiiumaa jõudis öösel Virtsu-Kuivastu liinile ja hakkas täna hommikust liinil reisijaid teenindama.

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad võttis Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinil laevade opereerimise üle ööl vastu laupäeva, kuid Hiiumaa laupäeval liinil ei sõitnud.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro avaldas veel reedel lootust, et Hiiumaa jõuab õigeks ajaks Väinamerele ja saab laupäeva hommikust inimesi vedama hakata, seda siiski ei juhtunud.

Saaremaa Laevakompaniile kuuluv parvlaev Hiiumaa jääb prahilepingu alusel TS Laevade kasutusse kuni aastaks.

Virtsu-Kuivastu liinil sõidavad täna parvlaevad Hiiumaa, Ionas ja Harilaid ning Rohuküla-Heltermaa liinil Regula ja St.Ola.

TS Laevad võttis ööl vastu laupäeva Saaremaa Laevakompaniilt üle laevaliikluse korraldamise mandri ja Muhumaa ning mandri ja Hiiumaa vahelisel laevaliinil. Kuna reedel katkes tormi tõttu laevaliiklus Virtsu-Kuivastu liinil mitmeks tunniks, vedas Saaremaa Laevakompanii kõik sadamas ootavad inimesed üle ja andis laevad üle kella 5 paiku laupäeva hommikul. Algse kokkuleppe järgi pidanuks laevad TS laevadele üle minema juba südaööl.

TS Laevad teenindab parvlaevakliente esialgu ajutistest konteineritest ja hooajaliselt palgatud suunajatega, sest Tuule Reiside klienditeenindussüsteemide mahavõtmine ja uute paigaldamine võtab aega kuni kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles