Meremäe rahvaliitlased jäljendasid K-kinnisvaratehingut

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremäe volikogu istung.
Meremäe volikogu istung. Foto: Setomaa ajaleht

Võrumaal Meremäe vallas viisid rahvaliitlastest volikogu liikmed läbi vallavara müüki turuhinnast mitu korda odavamalt ühe volikogu liikme juhitava MTÜ kasuks.

Juhtum leidis aset vahetult enne vallas septembris puhkenud võimukriisi, kui koos rahvaliitlastega nõudis vallavanema umbusaldamist ka kolm IRLi nimekirja saadikut, kirjutas ajaleht Setomaa.

Nende seas oli volikogu liige Viivika Kooser, kelle juhitud MTÜ Meremäe Kultuuriühing saigi vahetult enne umbusalduse algatamist volikogult ülisoodsa kinnisvara müügiotsuse.

29. augusti volikogu istungil otsustasid saadikud müüa vastavalt MTÜ taotlusele otsustuskorras Kitsõl asuva aidaga maja 10 000 krooni eest, kuigi lähtuvalt OÜ Hermes Kinnisvara tehtud eksperthinnangust pakkus vallavanem Peeter Sibul müügihinnaks 50 000 krooni.

«Mingitki seost majatehingu ja umbusaldusavalduse vahel ei ole,» väitis Arno Vares (Rahvaliit) Setomaa lehe küsimusele vastates. Miks siis toetas opositsioon sedavõrd üksmeelselt vallale kuuluva maja müüki turuhinnast viis korda odavamalt?

«See maja ei maksa mitte midagi! Kes ütles, et selle turuhind on 50 000 krooni? Volikogu liikmetel niisugust infot polnud,» märkis Vares.

Ometigi võis eelnõus lugeda viidet OÜ Hermese Kinnisvara ekspertarvamusele.

«Nimetatud arvamus ei ole saadetud paberkandjal volikogu liikmetele selle mahukuse tõttu, kuid oli volikogu istungi ajal laua peal tutvumiseks kõigile volikogu liikmetele,» selgitas vallasekretär Liia Solovjev.

«See hind 50 000 tekkis improvisatsiooni käigus. Eelnõus seda ei olnud,» sõnas Vares.

Nagu eelnõus polnud ka hinda 10 000 krooni, mis protokolli järgi oli rahvaliitlasest volikogu liige Enn Pihla poolt jooksvalt välja pakutud.

Selgituste saamiseks üritas Setomaa ajaleht mitme päeva jooksul saada ühendust nii helistades kui lühisõnumit saates ka volikogu liikme Viivika Kooseriga, kuid tema telefon jäi kuni lehenumbri trükkiminekuni välja lülitatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles