Inimkaubitsejad hülgavad Balti riigid (1)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa piiritulp Eesti-Vene piiril Võmmorski küla juures. Eesti alustas mullu oma piiriala väljaehitamist.
Venemaa piiritulp Eesti-Vene piiril Võmmorski küla juures. Eesti alustas mullu oma piiriala väljaehitamist. Foto: Eero Vabamägi

Viimastel aastatel üsna tavapäraseks saanud kaadreid üle piirisihi hiilivatest vietnamlastest jääb nüüd aina harvemaks, ka Lätis ja Leedus on ebaseaduslike piiriületajate hulk hakanud kahanema.

Alles neljapäeva öösel vastu reedet tuli üle Vene-Läti piiri seitse vietnamlast, aga üks grupi liige eksis siiski hoopis Eestisse ja nabiti siin kinni.

Värskemad juhtumid pärinevad veel 24. septembrist, kui Võrumaal Misso vallas võis näha kaht kahtlustäratavat meest, kes küsisid öömaja ja liikusid siis edasi Riia poole. Kohalik rahvas nähtavasti juba teab, mida sel puhul teha. Piirivalvurid pidasid süürlase ja egiptlase kinni ning tegid kindlaks piiriületuskoha. Mehed viidi Harku kinnipidamiskeskusesse.

Viimane tõeline inimkaubandusjuhtum toimus tegelikult 12. aprillil, kui piirivalvurid said Põlvamaa piiriäärsel alal kätte 11 Vietnami Sotsialistliku Vabariigi kodanikku ja üksiti ka üheksa inimkaubitsejat. 13. juunil üritas üks vietnamlane pääseda riiki läbi Luhamaa piiripunkti Eesti kodaniku autos ja kõrvalistujana, aga tema saadeti tagasi Venemaale. See ei lähe inimkaubanduse paragrahvi alla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles