Vihulas kohtuvad mitteametlikult Balti peaministrid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide lipud.
Balti riikide lipud. Foto: SCANPIX

Neljapäeval ning reedel koguneb Vihula mõisas mitteametlikult Balti Ministrite Nõukogu, kohtumisest võtab osa ka Euroopa Komisjoni rahandus- ja majandusvolinik Olli Rehn.


Eesti peaminister Andrus Ansip, Läti peaminister Valdis Dombrovskis ning Leedu peaminister Andrius Kubilius kogunevad Vihulasse juba neljapäeva õhtuks. Kohtumise põhiprogramm leiab aset reedel.

Kohtumisel on plaanis arutada energeetika, innovatsiooni ja ühtse digitaalturu ning majanduspoliitika teemasid. Esimesel töösessioonil reedel käsitletakse teadus- ja arendustegevuse infrastruktuuri ühiskasutamise võimalusi. Teisel sessioonil räägitakse innovatsioonile orienteeritud ettevõtetele soodsa majanduskeskkonna loomisest.

Näitena innovaatilisest ettevõtlusest tutvustatakse peaministritele virtuaalse proovikabiini Fits.Me lahendusi. Fits.me on Eesti ettevõtte Massi Miliano, Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi ja Tallinna Ülikooli biorobootika laboratooriumis loodav virtuaalne proovikabiin interneti rõivakaubandusele.

Reedel ühineb Balti peaministritega Euroopa Komisjoni rahandus- ja majandusvolinik Olli Rehn, kellega kohtutakse töölõuna raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles