Talunik süüdistab prominentseid jahimehi ilma loata eramaal viibimises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees
Jahimees Foto: Margus Ansu

Saaremaa taluniku sõnul pidas suur hulk tuntud poliitikuid ja ärimehi eramaal ilma loata jahti, jahiseltskonna väitel ajab põlise pealekaebajana tuntud mees aga järjekordselt jama.

Eelmise kolmapäeva hommikul nägi Saaremaa Koimla küla talunik Vello oma maadel sõitmas autot, mille kastis vedeles tapetud hirv, kirjutab Õhtuleht.

Kui maavalduse omanik Vello läks uurima, mis tegelased tema põldudel askeldavad, avastanud ta oma taluteelt umbes 30 püssimeest, kelle seas oli nii tuntud poliitikuid kui ka ärimehi.

Jahti juhtinud Hannes Võrno kinnitab, et ajujaht möödus ebameeldivate vahejuhtumiteta ning jahimehi võõrale maale tungimises süüdistaval talunikul soovitab ta lugeda jahiseadust, mis lubab jahil haavatud looma hukata ka siis, kui see on jõudnud eramaa servale.

«Kui kolmapäeval jääger helistas, et Vello liigub ringi, oli selge, et varsti hakkab ajakirjandus meid otsima,» ütleb Riigimetsa Majandamise Keskuse Kuressaare jahimajandi juhataja Uno Vait, kes enda sõnul tunneb Vellot juba üle kümne aasta ega jõua tema kaebusi enam kokku lugeda, küll aga kinnitas ta, et Vello maadel pole kunagi jahti peetud, sest viimane olevat selle ära keelanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles