Automaadivalanguga mehe tapnu karistus jäi jõusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna vangla..
Pildil Tallinna vangla.. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tartu ringkonnakohus jättis täna muutmata aastaid tagasi Viljandimaal Võhmas baarikakluse järel vastase tapnud mehe üheksa-aastase vanglakaristuse.

Heigo Maimjärve (33) kaitsja vandeadvokaat Toomas Alp taotles ringkonnakohtult oma kaitsealuse süü ümberhindamist provotseeritud tapmiseks, kuid ringkonnakohus ei pidanud seda põhjendatuks, vahendab ERR Uudised.

Süüdistuse järgi tekkis Maimjärvel 2001. aasta 7. aprilli õhtul sünnipäevapeol tüli 29-aastase Ivariga. Kuna Maimjärv jäi kakluses alla, siis otsustas ta järgmisel päeval Ivarile kätte maksta ning läks automaadiga tema ukse taha, tulistades ta pihta valang, mis ohvri tappis. Kuulirahe tabas ka uksepiita, millest laialilennanud tükkidega sai kergelt vigastada Ivari laps.

Pärast tapmist varjas Maimjärv end Hispaanias, kus ta pandi narkokuritegude eest vangi, kuid mullu andsid Hispaania ametivõimud ta Eestile üle ning Tartu maakohus mõistis ta tapmise eest üheksaks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles