Talvik süüdistab Ilvest parteide mõjutamises (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni kuuluva ja korruptsioonivastase erikomisjoni juhi Artur Talviku sõnul kasutas president Toomas Hendrik Ilves eelmisel nädalal telefoniõigust, et veenda osa parteide tagatubasid esitama Jüri Luike presidendikandidaadiks. 

«Kuidas ei suutnud nii suurte poliitiliste kogemustega inimene ette näha seda, et tema tegevus tuleb ilmsiks ja saab väga negatiivse varjundi? Jah, ta ei helistanud fraktsiooni esimeestele, aga veel küünilisemaks teeb loo see, et kõned tehti osa erakondade mõjukatele liikmetele,» kirjutab Talvik täna Postimehe arvamusküljel.

«Telefoniõiguse uudis läks kulutulena riigikogu koridorides liikvele. Teades osa erakondade antipaatiat president Ilvese suhtes, võis kindel olla, et väärikas kandidaat Jüri Luik blokeeritakse esimesel võimalusel. Nii ka läks,» jätkab Talvik ning lisab, et presidendi avalike suhete osakonna hämav vastus mõjus kogu olukorras nagu bensiini viskamine kaminatulle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles