Ligi 190 omavalitsust ühineb vabatahtlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas
Arto Aas Foto: Liis Treimann

Laupäeval oli tähtaeg, mil vabatahtlikult ühinevad omavalitsused pidid ametlikult alustama ühinemisläbirääkimisi, et vajalike protseduuridega õigeks ajaks valmis jõuda. Esmaspäevaks oli 213 omavalitsusest 186 teada andnud, et osalevad haldusreformis vabatahtlikult.

Esmaspäevaks polnud ühinemisotsust langetanud viis omavalitsust: Luunja, Pala, Haljala, Kambja ja Tabivere. Kaheksa omavalitsust ei osale teadaolevalt ühinemisläbirääkimistel: Meremäe, Raasiku, Juuru ja Pöide, Muhu, Kihnu, Vormsi ja Ruhnu. Neist viimased neli võivad taotleda reformis väikesaarte eristaatust.

Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul on põhimõttelisi vastuseisjaid haldusreformile vähe. «On mõned omavalitsused, kes on justkui hüljatud pruudid, keda keegi ei taha. Jah, on mõni üksik, kes on teinud ettepankuid naabritele, aga seni pole partnereid leidnud. Ma loodan, et lähipäevil lahenevad ka sellised probleemid ja ühinemisläbirääkimised laienevad,» rääkis Aas «Aktuaalsele kaamerale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles