Valvsa kodaniku vihje viis elektrikilpide võimaliku rüüstaja tabamiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikilp.
Elektrikilp. Foto: Urmas Luik

Selle nädala teisipäeval märkas tähelepanelik tallinlane Tuulemaa tänaval elektrikilbi läheduses kahtlaselt askeldavat noormeest ning teavitas sellest kohe politseid. Politsei asus saadud kirjelduse põhjal meest otsima ja tabas metallikokkuostupunkti läheduses noormehe, keda kahtlustatakse elektrikilbi osade varguses. Tabatud kahtlusalusega tegeleb edasi politsei.

Eesti Energia jaotusvõrk tänab linlast, kelle vihje viis võimaliku elektrikilpide rüüstaja tabamiseni. Kui uurimise käigus selgub, et kahtlustatav pani tõepoolest kõnealuse teo toime, maksab jaotusvõrk vihje tegijale 650 euro suuruse vaevatasu.

Viimase viie päeva jooksul on Tallinnas rüüstatud ligi 50 kilpi, kõige rohkem vargusi esineb Kalamaja ja Kopli piirkonnas. Varaste püüdmiseks teeb jaotusvõrk tihedat koostööd politseiga. Muu hulgas suunatakse tähelepanu metalli kokkuostupunktidele, kus kilpidest varastatud metalldetaile hoolimata keelust vastu võetakse.

Jaotusvõrk on pannud välja 650-eurose vaevatasu tähelepanelikele inimestele, kelle vihje viib elektrikilpide ja alajaamade rüüstajate tabamiseni.

Kõik elektrikilbid ja alajaamad on lukustatud ning neil on sisenemis- ja lähenemiskeeldu ning ohtu tähistavad märgid. Piirkondades, kus vargusi esineb sageli, kasutab jaotusvõrk ka mehitatud ja tehnilise valve kombinatsiooni.

Jaotusvõrgu või ettevõtte alltöövõtjatega seotud isikud kannavad alati logodega tööriietust, samuti on logodega märgistatud kõik tööautod. Elektrikilpide läheduses erariietes tegutsevatest kahtlastest isikutest palub jaotusvõrk teavitada politseid infonumbril 110.  

Üks vargus võib võtta voolu kümnetelt ja isegi sadadelt klientidelt. Ühtlasi on kilpide ja alajaamade rüüstamine eluohtlik. Näiteks hukkus mullu sügisel varguse katse tõttu Tallinnas kaks inimest. Möödunud aastal põhjustasid vargused jaotusvõrgule 190 000 euro ulatuses kahju.

Jaotusvõrgu rikkebrigaadid on valmis elanike väljakutsetele kohe reageerima ja asendavad varguse tuvastamisel varastatud detailid. Tavaliselt saavad elanikud elektri tagasi paari tunniga.

Elektrikilbid ja alajaamad on ohtlikud, mistõttu palub jaotusvõrk lahtimurtud ustest kindlasti teada anda Eesti Energia rikkenumbril 1343.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles