Tulekahjus Mustamäel päästeti kaks inimest, osa korrusmajast evakueeriti

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva õhtul kell 21.26 teatati häirekeskusele, et Mustamäel Ehitajate teel on 14-korruselise kortermaja ühes esimese korruse neljatoalises korteris süttinud voodi. Päästjad evakueerisid inimesi ka teistest korteritest.

Põlengust andis teada maja trepikoja valvuriruumis olnud valvur, kes kuulis tööle rakendunud tulekahjusignalisatsiooni.

Suitsu täis korterisse sisenes esimesena korteriühistu esimees, kes aitas põlevast voodist välja liikumisraskustega vanema mehe ja proovis valvuriruumist võetud pulberkustutiga kustutada põlevat voodit.

Voodit tal täielikult kustutada ei õnnestunud, siiski aitas ta voodis olnud mehe korteri välisukseni. Nõmme päästekomando päästjad tõid liikumisraskustega mehe suitsu täis korterist õue, väga õigel hetkel appi tõtanud ühistu esimees väljus korterist iseseisvalt.

Lisaks tõid Nõmme päästekomando päästjad korteri teisest toast õue alkoholijoobes perepoja. Õnnetuse hetkel oli korteris ka pereema, kes väljus iseseisvalt.

Tuleõnnetuse tagajärjel keegi teadvust ei kaotanud. Voodist päästetud vanema mehe ning ühistu esimehe viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse. Kahele teisele õnnetuse ajal korteris olnud inimesele andis kiirabi esmaabi kohapeal. Põlengust imbus suitsu ka lähedalasuvatesse korteritesse, nendest evakueerisid päästjad õue mitmeid inimesi. Keegi teistes korterites olnud inimestest kiirabi ei vajanud.

Päästjad panid põlengule piiri kella 21.35ks. Päästetöödel osalenud Nõmme, Lilleküla, ja Lasnamäe päästjate ning Hüüru vabatahtlike päästjate jaoks oli sündmus lõppenud kell 22.39. Siis lubati korteritesse tagasi ka sealt evakueeritud inimesed.

Veel ei ole täpselt teada, mis põlengu põhjustas. «Siiski saavad sellised põlengud enamjaolt alguse suitsetamisest. Tuletame meelde – siseruumides suitsetamine on jätkuvalt levinuim tules hukkumise põhjus,» nentis Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles