Savisaare umbusaldusavaldus tuleb pärast riigikogu valimisi

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu opositsioon otsustas tänasel ühisnõupidamisel, et linnapea Edgar Savisaare umbusaldamine antakse volikogu menetlusse pärast riigikogu valimisi, hoidmaks tähtsat küsimust lahus riigikogu valimiskampaaniast.

IRLi fraktsiooni Indrek Raudse sõnul on volikogu opositsioon ühel meelel, et linnapea umbusaldamise läbiminekut ei tohi mõjutada lähenevad riigikogu valimised, kuna opositsioon ei soovi, et Savisaar saaks hämarate rahastamistehingute käsitlemist tembeldada lihtlabaseks valimiskampaaniaks.

«Samuti ei taha me, et linnapea umbusaldamine kukuks käimasoleva riigikogu valimiskampaania tõttu läbi ja piirduks vaid opositsioonipoolse hinnangu andmisega. Meie kindlaks sihiks on Savisaare kõrvaldamine Tallinna linnapea kohalt,» sõnas Raudne.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri sõnul on valijatel võimalus näidata suhtumist Venemaalt rahaküsimisse valimispäeval.

«Kolm neljast Tallinna linnavolikogus esindatud erakonnast on seda meelt, et Edgar Savisaar ei saa jätkata linnapeana. See on selge rahulolematuse märk ja kutsun üles inimesi andma oma hinnangu Keskerakonnale ja tema esimehele 6.märtsil toimuvatel valimistel,» ütles Holsmer.

Opositsioon usub, et pärast valimisi muutuvad keskfraktsioonis ja volikogus tervikuna jõujooned, kuna volikokku naaseb näiteks riigikokku mitte pürgiv keskerakondlane Ain Seppik, kes on Savisaare idarahaskandaali küsimuses oma erakonna üldise seisukohaga opositsioonis.

Ka sotsiaaldemokraadid on seda meelt, et Savisaar ei tohi jätkata Tallinna linnapeana, mistõttu objektiivse hinnangu saamiseks ei saa umbusaldamist nende sõnul läbi viia valimiskampaania ajal.

Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles