Fotod ja video: mereväe ajateenijad veetsid ööpäeva päästeparvel

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Miinisadama lähistel lõppes kolmapäeval mereväe baaskursuse viimane kontrollharjutus, mille käigus pidid mereväe ajateenijad harjutama laeva hülgamist ja veetma ööpäeva merel päästeparves.


Kursuse ülema nooremleitnant Mati Jänese sõnul seab selline harjutus tähtsale kohale kursuslaste ühtekuuluvustunde ja vaimse ettevalmistatuse, teatas kaitseväe peastaap. «Nad peavad hoidma moraali kõrgel ning suutma koordineeritult tegutseda,» ütles nooremleitnant Jänes.

Tallinna Miinisadama lähistel peetud harjutus algas eile avariiolukorra simulatsiooniga, misjärel pidid kursuslased laeva hülgama ning siirduma päästeparvedesse, kus ajateenijatel oli kasutada piiratud kogus toitu ja vett. Igas päästeparves pidi üks ajateenija hakkama täitma vaatleja ülesandeid, et jälgida ümbrust ja otsida kontakti päästjatega.

Neljanädalasel mereväe baaskursusel osales 10 tegevteenistujat ja 25 ajateenijat. Kursus koosneb kahest osast, lisaks madruseõppele omandavad ajateenijad ka sõjalaeval teenimiseks vajalikud erioskused.

Mereväekool, mis asub Tallinna Miinisadamas ja kuulub laevastiku koosseisu, annab mereväelastele merenduslikku baasväljaõpet, meresidealast väljaõpet ning täiendus- ja ümberõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles