Auhind innustab sõjast väsinud riiki

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Manuel Santos pidas eile Bogotás Casa de Narino presidendipalees tänukõne. Tema kõrval seisab abikaasa María Clemencia Rodríguez.
Juan Manuel Santos pidas eile Bogotás Casa de Narino presidendipalees tänukõne. Tema kõrval seisab abikaasa María Clemencia Rodríguez. Foto: AFP/SCANPIX

Tänavuse Nobeli rahupreemia pälvis Kolumbia president Juan Manuel Santos ponnistuste eest lõpetada oma riigis üle poole sajandi kestnud konflikt keskvalitsuse ja vasakpoolsete sisside vahel.

Santose rahukõnelused Revolutsiooniliste Relvajõududega (FARC) põrkusid möödunud pühapäeval küll vastu ootamatut takistust – enamik rahvast ei jäänud kokkulepetega nõusse, pidades neid mässajate suhtes liiga leebeks. Sellegipoolest hindas Nobeli komitee teda kõrge tunnustuse vääriliseks.

«Kutsun kõiki üles ühendama oma pingutused, oma mõistuse ja südame selle suure rahvusliku eesmärgi nimel. Et me kõik jõuaksime kõige tähtsama auhinnani – rahuni Kolumbias,» vahendas Santose pealinnas Bogotás peetud kõne ajaleht Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles