Juna näitab end taas külalistele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasia lõvi Juna.
Aasia lõvi Juna. Foto: Inari Leiman

Neljapäeva hommikupoolikul pakiti transpordikasti 11-aastane emalõvi Tori, kes sõitis Riia loomaaeda, et olla esimene lõvi sealses värskelt renoveeritud lõvimajas. Temast tühjaks jäänud klaasitagusesse aedikusse aga kolis 12-aastane isalõvi Juna (pildil). Õrna närvikavaga loomade kuningas on ilma lõvidele omase suure musta sabatutita, sest noorukina Frankfurdi loomaaiast saabudes näris ta transpordikastis oma sabaotsa, nii et see tuli Tallinnas amputeerida.

Esmaspäeval alustas iseseisvat elu noor lumeleopard Nala, ta koliti alpinaariumist ekspositsioonivälisele alale. Tema ema ja isa Deli ja Otto harjuvad nüüd taas tasapisi teineteisega, et siis koos suurde aedikusse toimetama pääseda. Amuuri leopardid Darla ja Alexei aga käivad ekspositsiooniaedikus kordamööda: argipäevadel on rahva ees Alexei, nädalavahetusel Darla.

Hele-flamingod annavad eesootavast pulmaperioodist märku kaunilt õrnroosaks värvunud sulestikuga. Esimesele õuejalutuskäigule lubati neljapäeval nooruke gaurivasikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles