Pangakonto loomine video abil eeldab määrust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti suuremad kommertspangad on huvitatud juulis jõustunud uue seadusega loodud võimalusest hakata arvelduskontosid avama ja klienditoiminguid tegema ka videotuvastuse teel, ent ootavad kooskõlastusringil olevat rahandusministri määrust, mis seab paika täpsed nõuded ja reeglid.

Juulis jõustus uus rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadus, mis näeb ette võimaluse tuvastada arvelduskonto avamisel isikusamasus ka virtuaalselt. Säärase isikutuvastuse täpsed nõuded ja reeglid peab aga paika seadma ministri määrus, mis seni jõustunud ei ole. Rahandusministeeriumi teatel on see veel kooskõlastusringil.

LHV soovib hakata videotuvastuse võimalust pakkuma nii ruttu kui võimalik, ütles panga kommunikatsioonijuht Priit Rum. «Tegemist on klientide jaoks senisest mugavama võimalusega konto avamiseks ja panga kliendiks saamiseks, seejuures Eesti klientidele, aga ka e-residentidele,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles