Etnokulpide jagamisel oli edukaim Naised Köögis

Eva Kübar
, filmitegija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised Köögis liikmed Kairi Leivo, Kristiina Ehin tütrega ja Katrin laidre.
Naised Köögis liikmed Kairi Leivo, Kristiina Ehin tütrega ja Katrin laidre. Foto: Silver Tõnisson

Pärimusmuusika auhindu Etnokulp jagati parimatele etnomuusikutele tänavu juba kaheksandat korda. Pärimusmuusika lõikuspeo raames 7. oktoobril peetud meeleolukal tseremoonial, mida kandis üle ka ETV2, võitis enim kulpe ansambel Naised Köögis, kes napsas seitsmest rahvahääletusel selgunud kulbist kaks.  

Seega said rahva otsusel nii aasta parima loo kui ka parima uusfolkaristi kulbi just naised köögist, parima artisti kulbi vääriliseks hääletas rahvas ansambli Trad.Attack! ning parimaks muusikuks tituleeriti mitmes koosseisus tegev Eeva Talsi. Erakordselt tasavägiseks kujunes parima heliplaadi heitlus, mille võitis lõpuks Maarja Nuut plaadiga «Une meeles».

Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulbi ulatas keskuse juhataja Tarmo Noormaa pikaaegsele Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia juhile Anzori Barkalajale eriliste teenete eest Eesti pärimusmuusika edendamisel viimase 15 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles