Ametiühingud soovivad töökohut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimikutevirn töövaidluskomisjonis.
Toimikutevirn töövaidluskomisjonis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) pooldab töövaidluskomisjonide asemele sõltumatu töökohtu loomist, mis lahendaks töövaidlusi kiiresti, odavalt ja lihtsustatud menetlusnormidega. Töövaidluskomisjonide kaotamist soovitab ka Tartu Ülikooli õigusteaduskond.

Sotsiaalministeeriumi töövaidluse lahendamise seaduse eelnõu seletuskirja järgi ei lahenda töövaidluskomisjoni tööõnnetustest ja kutsehaigustest tingitud kahjude vaidlusi seetõttu, et kahju iseloomu ning vaidluse keerukuse ja pikaajalisuse tõttu ei ole võimalik selliseid vaidlusi kiirelt ja lihtsustatud korras lahendada.

«Oleme siin teist meelt. Eestis töökohtu loomine võimaldaks töökohtus lahendada ka tööõnnetustest ja kutsehaigusest tingitud tervisekahjustuse või kehavigastuse tekitamisest tekkinud kahju vaidlusi,» kirjutas EAKL eelmise nädala neljapäeval eelnõu kohta esitatud arvamuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles