Imikule rahusteid andnud ema karistati tingimisi vangistusega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Egert Kamenik/Postimees.

Pärnu maakohus arutas täna lühimenetluses 29-aastasele naisele esitatud süüdistust oma lapsele eluohtliku tervisekahjustuse tekitamises.

Süüdistuse kohaselt andis 29-aastane Marina eelmise aasta novembri lõpus talle endale arsti välja kirjutatud ravimeid oma tollal seitsmekuusele tütrele: ühe tableti rahustit Diazepam ja pool tabletti neuroleptikumi Truxal.

Tabletid tekitasid tüdrukule ravimmürgistuse. Kirjeldatud teo eest võib kehtiva karistusseadustiku järgi karistuseks mõista nelja- kuni kaheteistaastase vangistuse.

Asi tuli ilmsiks, kui naisele ja tema lastele toona elukohaks olnud pereabikeskusse kutsuti töötajate kahtluste alusel muidu aktiivsele lapsele kiirabi, kuna ta magas enamuse päevast ja oli ka ärkvel olles loid.

Marina tunnistas end juba eeluurimise ajal süüdi talle esitatud süüdistuses ja seletas, et andis lapsele ravimeid nutu vaigistamiseks.

Kohus mõistis Marinale karistuseks viis aastat vangistust. Kuna asja arutati lühimenetluse korras, vähendas kohus mõistetud karistust kolmandiku võrra ning naise lõplikuks karistuseks on kolm aastat ja neli kuud vangistust.

Mõistetud karistus jäetakse täielikult täitmisele pööramata, kui naine ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab käitumiskontrolli nõudeid.

Antud juhtumi valguses määras kohus Marina lastele eestkostja, kelle juures nad ka praegu elavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles