Vallapoliitiku ühingute nimed viitavad Natsi-Saksamaale

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Juhkamsoon on Viljandi vallavolikogus ainus Keskerakonna saadik.
Juhan Juhkamsoon on Viljandi vallavolikogus ainus Keskerakonna saadik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vallavolikogu liige Juhan Juhkamsoo on seotud osaühinguga, mille nimi kattub Natsi-Saksamaa relvajõududes Wehrmachtis kasutusel olnud automaadi nime lühendiga, ning mittetulundusühinguga, mis kannab sama nime Kolmandas riigis tegutsenud propagandaorganisatsiooniga.

Kui Sakala küsis Juhkamsoo käest osaühingu StG-44 ja mittetulundusühingu Ahnenerbe nime kohta, vastas ta, et nende seostamine Hitleri-aegse Saksamaaga on meelevaldne sildikleepimine. Seda sõnumit rõhutas ta vestluse jooksul mitu korda.

«Minul ei teki kummagi nime suhtes sellist assotsiatsiooni. Ma ei tea, kas mu südametunnistus on selleks liiga puhas või milles on asi,» ütles Juhan Juhkamsoo. Ta lisas, et teda ei häiri, et nimed võimaldavad kirjeldatud paralleele tõmmata. Sealjuures toonitas Juhkamsoo, et igaüks mõtleb oma rikutuse tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles