Vitsur mõtleb Kennedy kombel

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädalal küsis üks kolleeg LHV panga analüütiku Heido Vitsuri (72) käest, mida ta teeks juhul, kui teda kutsutaks presidendi meeskonda tööle. Vitsur mõtles hetke ja ütles siis täie tõsidusega: «Reeglina on nii, et kui president teeb pakkumise, siis ilma mõjuva põhjuseta «ei» ei öelda.» Paar päeva hiljem, reedel tehtigi talle pakkumine hakata riigipea majandusnõunikuks.

Ilmselt oli Vitsurile helistanud president Kersti Kaljulaidi taustajõu imestus suur, kui kõne saanu kinnitas juba sealsamas oma valmidust ametikohale asuda.

«Me ei rääkinud üldse minu tööformaadist – nii et ma ei tea sellest mitte midagi. Sellele ma tööd vastu võttes üldse ei mõelnud ka,» selgitas Vitsur ning lisas, et ei mõelnud sellelegi, kas tegu on poole kohaga või kahekordse koormusega kohaga või kas ta peab oma senise töö LHV pangas üles ütlema. Kui olukord nõuab, siis on mees selleks valmis, sest lubadus sai juba antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles