Mustamäe turu sõbrapäeva laat läheb maksma umbes 4000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Mustamäe turg.
Tulevane Mustamäe turg. Foto: Erakogu

Homme toimub Mustamäel endise legendaarse Kännu Kuke restorani juures tulevasel turuplatsil sõbrapäeva laat, mis läheb Mustamäe ja Nõmme linnaosa valitsustele kokku maksma umbes 4000 eurot ehk 63 000 krooni kanti.

Üks vihane mustamäelane andis Postimees.ee`le teada, et alates teisipäevast veeti Mustamäe tulevaselt turuplatsilt autokoormate viisi lund minema. Täna potsatas aga ümbruskonna elanike postkastidesse reklaam, mis kutsub laupäeval sõbrapäeva laadale. Mustamäelased soovivad teada, kui palju kogu see kahe ja poole tunni pikkune ettevõtmine maksma läheb, kuna kohale on kutsutud ka ansambel Meie Mees.

Inimeste postkastidesse jõudnud värviliselt reklaamilt vaatavad vastu Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra, Mustamäe linnaosa halduskogu esimees Igor Kravtšenko, esindatud on ka Mustamäe endised linnaosavanemad Kalle Mihkels ja ansambli Meie Mees koosseisus üles astuv Aivar Riisalu ning endine Tallinna linnapea ja praegune riigikogulane Jüri Ratas. Loomulikult kuuluvad kõik need mehed Keskerakonda.

Mustamäe linnaosa vanema kohusetäitja Indrek Ahlberg kinnitas, et sõbrapäeva laada korraldamisega seotud kõik arved ei ole veel laekunud, kuid linnaosale peaks see ettevõtmine maksma minema umbes 2000 eurot või natuke rohkem. Ka Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra mainis, et laada korraldamise lõplik maksumus ei ole teada, aga Nõmmel tuleb ilmselt välja käia umbes 2000 eurot.

«Kes siis veel peavad inimesi sõbrapäeva laadale kutsuma kui mitte Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra ning Mustamäe linnaosa halduskogu esimees Igor Kravtšenko,» ütles Ahlberg. «Kui järgmine kord on keegi teine võimul, eks siis kutsuvad nemad inimesi jõululaadale või sõbrapäevale.»

Ta ei olnud nõus väitega, nagu oleks turuplatsilt kiires korras lumi minema veetud ning see raha tuleb muu Mustamäe lumekoristuse arvelt. Ahlbergi sõnul käib linnaosas pidevalt lumevedu.

Vakra märkis, et sõbrapäeva laada näol on tegemist turundusettevõtmisega, et teadvustada mustamäelastele tulevase turu asukohta, kuna varem pole Kännu Kuke kvartalis midagi niisugust asunud.

Mustamäe turu ehitamist korraldab Nõmme linnaosavalitsuse allasutus Nõmme Turg. Turu ehitustööd on Vakra sõnul graafikus ning kauplemiskoht avatakse mai keskpaigas. Reo- ja sadevete kanalisatsioon on vamis, samuti on paigaldatud veetorustik ning side- ja elektriliinid. Teekatte ja haljastuse rajamine algab ilmselt märtsis, kui ilmad lubavad. Väliletid ehitab OÜ Tabasalu meistrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles