Vao keskuse süütamise uurimine lõpetati tulemuseta (10)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus kahjustada saanud Vao pagulaskeskus
Põlengus kahjustada saanud Vao pagulaskeskus Foto: Marianne Loorents

Eelmise aasta 3. septembril koondus Eesti avalikkuse tähelepanu Vao varjupaigataotlejate majutuskekusele, mille küljesein süüdati öisel ajal põlema. Peaminister Taavi Rõivas reageeris toimunule kiirvisiidiga majutuskeskusesse ning president Toomas Hendrik Ilves nõudis kõigilt parlamendierakondadelt intsidendi hukkamõistu. Nii Rõivas kui ka siseminister Hanno Pevkur avaldasid lootust, et süütajad tabatakse peagi. Kahjuks nii ei läinud ning sel nädalal lõpetati uurimine süüdlasi tabamata.

Aktiivne menetlus lõpetati tegelikult juba juulis, kuid sel nädalal lõpetati ka mõni kuu kauem kestnud jälitusmenetlus. Hoolimata kümnete tunnistajate ülekuulamisest, jutuajamistest külaelanikega, mitmest ekspertiisist, tuhandete tundide videomaterjali ülevaatamisest ja muudest kogutud tõenditest, ei suutnud uurijad jõuda jälile kurjategijatele, kelle käsi tõusis süütama maja, milles magas parasjagu ligi 70 inimest.

Menetluse käigus suutsid uurijad tuvastada, et maja sein süütati kell 4.25 varahommikul bensiiniga. Millises anumas bensiin oli, pole teada, sest uurijad leidsid sündmuskohalt liiga vähe asitõendeid, et lõplik tõde välja selgitada, kuid mõned pisikesed tükid viitasid plastkanistrile.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles