Persoon: mees, kes hülgas Donald Trumpi

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Ryanil on põhust olla mõtlik. Skandaalne miljardär Donald Trump on viinus tema erakonna kriisi.
Paul Ryanil on põhust olla mõtlik. Skandaalne miljardär Donald Trump on viinus tema erakonna kriisi. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Esindajatekoja spiikril Paul Davis Ryanil (46) ei ole praegu kerged ajad. Vabariiklaste juhtpoliitik andis äsja mõista, et ei plaani oma erakonna skandaalset presidendikandidaati Donald Trumpi enam kaitsta. Poliitik ja tema partei on nüüd kahe tule vahel: Trumpi ei saa täiesti üle parda heita, ent samas määrib miljardär oma väljaütlemiste ja käitumisega erakonna mainet.

Ryani mure on ilmne: kui lasta aina ahenevate võidulootustega Trumpil veel kaua märatseda, siis tõmbab kandidaat endaga koos vee peale kõigile, kes tema läheduses. Targem on pühenduda sellele, et vabariiklaste kontroll püsiks vähemalt kongressis. «Spiiker keskendub järgmisel kuul ainuüksi sellele, et kaitsta meie kongressienamust,» vahendas meediale Ryani kõneisik AshLee Strong.

Trump ei hoidnud oma reaktsiooni Twitteris vaka all. «Ryan on nõrk ja vilets juht,» teatas ta. Oluline nüanss peitub selles, et ehkki Ryan jättis Trumpi ilma oma kaitsest, ei võtnud ta tagasi ametlikku heakskiitu tema kandidatuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles