Nelli Kalikova: armastus ravib kõige paremini

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelli Kalikova.
Nelli Kalikova. Foto: Tairo Lutter

Aidsi tugikeskuse ja tervisekeskuse Elulootus tulihingeline eestvedaja Nelli Kalikova (67) tunnistab, et pidev stress ja istuv töö on aastatega ta kehakaalu paisutanud ja ükski dieet pole seda kuigi palju langetada aidanud. Alaväärsusest on teda aga üle aidanud armastus.

Ega ma kooliajal ka kõhn olnud, ikka rohkem selline ümarik. Kui kehalise kasvatuse tunnis köit mööda üles ronida või üle kitse hüpata ei jaksanud, sain õpetajalt lasku tagumikule. Hiljem, ülikooli ajal, kui oli palju tegemist ja vähe süüa, olin normaalkaalus. Hiljem hakkas kaalu juurde tulema. Esiteks on mu ainevahetus selline laisavõitu, teiseks on kogu mu tööelu saatnud üks pidev stress. Ei tea, kuidas ma pole kunagi rahulikult elada suutnud. Lisaks on töö põhiliselt istuv olnud.

Ei saa öelda, et ma midagi ette poleks võtnud. Käisin kümne aasta eest isegi magu lõikamas, kuid seda kõige radikaalsemat varianti, kus maost jääb ainult väike osa alles, ei julgenud teha.  Tegelikult on see haigus peas kinni. Mida rohkem sööd, seda suuremaks magu venib ja kaal muudkui tõuseb. 35 kilo võtsin alla, aga kümme sellest sõin peagi tagasi. Minu maksimumkaal oli 173 (aastatel 2003-2004), praegu olen 135 kilo raske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles