Ober Haus: kesklinna korterite hinnad on aastaga langenud veerandi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rävala pst 8 kinnistu.
Rävala pst 8 kinnistu. Foto: Peeter Langovits

Kinnisvarabüroo Ober Haus andmetel on Tallinna korterite hinnad aastaga langenud keskmiselt 19 protsenti ning kesklinna korterid 25 protsenti.

Firma teatas, et septembris oli märgata mõningat elavnemist Tallinna korteriturul, mis tõenäoliselt
oli tingitud hooajalisusest aga ka sunnitud müükidest, kuna nii mõnelgi laenufinantseerijal (investoril) hakkas kiire.

Vaatamata mõningasele tehingute arvu ja rahalise mahu kasvule, jätkasid korterite
hinnad aga Ober Hausi andmetel langemist. Võrreldes eelmise aasta septembriga on langus Tallinnas olnud keskmiselt 19 protsenti ning kesklinnas 25 protsenti.

Firma märkis, et võrreldes korterituru tipuga aprillis 2007 on langus olnud veelgi suurem - Tallinnas keskmiselt 22 protsenti ning kesklinnas 30 protsenti.

Ober Hausi andmetel algab magalarajoonides vanemate korterite hinnatase juba umbes 13 000 kr/m², kuid valdav enamik tehinguid toimub vanemate korteritega siiski hinnavahemikus 15 000 - 18 000 kr/m².

Arendajate poolt väljareklaamitud uute korterite hinnatase algab äärelinnas umbes 16 000 kr/m² ning kesklinnas ligi 25 000 kr/m².

Kesklinnas võib firma hinnangul leida rahuldavas korras korteri juba hinnatasemelt alates 18 000
kr/m². Nõudlus lõpeb järsult hinnatasemel 30 000 kr/m² ning hinnaga üle 35 000 kr/m² toimub kuus üksikuid tehinguid.

Ober Haus teatas, et sügisel lisanduvad tõusnud laenumaksetele ka hüppeliselt suurenenud eluasemekulud ning eelkõige järsult tõusnud küttehind. Sellest tulenevalt peame väga tõenäoliseks, et korterite müügipakkumiste arv suureneb, mis on omakorda täiendavaks katalüsaatoriks eluasemehindade langemisele, tõdes firma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles