Vereta jahi võitis foto urust välja ronivast mägrast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereta Jahi võidutöö.
Vereta Jahi võidutöö. Foto: Ollar Kallas

Loodusfotovõistluse «Vereta jaht» tänavuseks meistriks kuulutati Ollar Kallase foto mägrast, kes oli ka tänavuse fotovõistluse «saakloom» ja ühtlasi ka aasta loom. 

Võistluse korraldaja Tiit Hundi sõnul oli žürii otsus üksmeelne. «Keerulistes valgusoludes tabatud pilt parasjagu urust välja astuvast õieli käpaküünistega mägrast, kel vürtsiks kasukal kaks sääske, oli võitu väärt,» ütles ta pressiteate vahendusel.

19. korda toimunud loodusfotovõistluse jahisaak oli korraldajate teatel külluslik ja pildile õnnestus saada Eestis üliharuldane järvekaur ning muidu kehvasti portreteeritav väike vilgas metsnugis. 

Loodusfotovõistlust peeti mai lõpus Simisalus Põhja-Kõrvemaal. Järvamaa metsades-rabades-lagendikel müttas kokku 33 fotograafi varavalgest hilisõhtuni tabamaks selle kandi looduslikku mitmekesisust ja fotogeenilisi loomi.

Lisaks peaauhinnale jagati välja ka mitmesuguseid eriauhindu. Fotovõistluse žürii poolt välja valitud töid saab näha RMK Tallinna kontori aatriumis.

Vereta jaht on pärisjahile sarnanev jaht, kus relvadeks fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, ainult vaiksed kaameraklõpsud. Vereta jahi eesmärgiks on iseloomustada piltide kaudu piirkonna maastikke ja selle asukaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles