Liiklusmüra häirib pärnakaid

Teet Roosaar
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Tallinna-poolset sissesõitu läbivad Riia suunas sõitvad raskeveokid, mis edasi Ehitajate teele keeravad.
Pärnu Tallinna-poolset sissesõitu läbivad Riia suunas sõitvad raskeveokid, mis edasi Ehitajate teele keeravad. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linna põhjaservas Vingikülas elavad inimesed on sunnitud kodunt põgenema, sest Tallinna maanteel sõitvad raskeveokid häirivad nende elu. Maanteeamet kaalub tee äärde 2,25 meetri kõrguse piirdeaia ehitamist.

«Kui aken lahti teha, siis televiisori häält ei kuule. Müra on kogu aeg, sest see on ainuke magistraal, kust suured autod linna tulevad. Ühtegi ringteed ei ole,» rääkis Tallinna maantee 100 elanik Maie Bauer.

Baueri kodu on üks 16 majast Lõo ja Parmu tänava vahel, mille kohta maanteeamet koostas akustilise mudeliga tehtud arvutustele tugineva mürauuringu. Augustis valminud uuringu järgi ongi müra kõige valjem just teine teisele poole Raua tänavat jäävas Tallinna mnt 100 ja 102.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles