Nestor kohtus Euroopa Inimõiguste kohtu presidendiga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Liis Treimann

Riigikogu esimees Eiki Nestor arutas kohtumisel Euroopa Inimõiguste Kohtu (EIK) presidendi Guido Raimondiga inimõiguste kohtu ülekoormatusega seotud küsimusi ning rahvusparlamentide rolli inimõiguste tagamisel, teatas parlamendi pressiteenistus.

Samuti tuli kohtumisel jutuks inimõiguste kohtu poolt arutatud kohtuasi Delfi AS, mis puudutas portaali vastutust internetikommentaaride eest ning Venemaal jõustunud seadusemuudatus, mis lubab sealsel konstitutsioonikohtul kuulutada rahvusvahelise kohtu poolt tehtud otsuse täitmine võimatuks, kui see otsus on vastuolus Venemaa põhiseadusega.

Nestor ja Raimondi rääkisid kohtumisel ka Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni 16. protokolli ratifitseerimisest Eesti poolt, mis võimaldaks Riigikohtul küsida Euroopa Inimõiguste kohtult nõuandvat eelnevat arvamust.

Raimondi kohtus täna ka Vabariigi Presidendi Kersti Kaljulaidiga ning osaleb homme Tartu Õigusteadlaste Päeval.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles