Tänak lõpetas raske rallipäeva üheksandana

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania MM-ralli
Hispaania MM-ralli Foto: Timo Anis

Hispaania MM-ralli reedest võistluspäeva liidripositsioonilt alustanud Ott Tänak ja Raigo Mõlder (Ford) on pärast seitset kiiruskatset üheksandal kohal. Liidrile Dani Sordole (Hyundai) kaotatakse 2.04,4ga. WRC2-klassis võistelnud Sander Pärn jättis ralli neljandal kiiruskatsel pooleli.

Neljapäevase publikukatse võitnud Tänak alustas eilset rallipäeva tagasihoidlikult – päeva esimese katsega kaotati katse võitjale 41 sekundit, päeva kolmanda katsega suisa 52 sekundit. Põhjus peitus probleemses diferentsiaalis, mis aga polnud eestlase peamine mure. «Tee on vett täis ja ma ei saa sõita kiiremini kui kolmanda käiguga, isegi mitte sirgel. Pole võimalustki,» sõnas Tänak ralliraadiole pärast päeva avakatset.

Ralli kuuendal kiiruskatsel näitas aga Tänak, et kui olud on talle sobivad, suudetakse ka väga head kiirust näidata. Katsel sõideti välja teine aeg, võitjale Sordole kaotati 1,2 sekundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles