Paks lumi kimbutab jahikoeri

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil rebasejahile suunduv koer.
Pildil rebasejahile suunduv koer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selletalvised lumeolud on seadnud suuremasse ohtu ka jahikoerad, kes paksust lumest tingitud liikumisraskuste tõttu võivad metssea rünnaku korral kergemini viga saada.

Saarte jahimeeste seltsi direktor Ilmo Torn ütles, et praeguseks on kõige hullem aeg siiski ilmselt möödas, sest lumi on pisut tihedamaks vajunud ja koerad saavad kiiremini liikuda, vahendab Saarte Hääl.

Aasta lõpus ja uue aasta alguses juhtus aga, et koerad läksid jälgi mööda seale pessa järele ja said ta kihvade läbi viga. Torni andmetel on osa jahiseltse eelkõige just koerte ohutust silmas pidades teatud perioodiks jahilkäimise lõpetanud.

Ka Valjala jahimeeste seltsi juhatuse esimees Kalev Päästel rääkis, et sel aastal on lumi nii paks, et kui koer näiteks sulaga läbi kooriku vajub, ei saa ta paksu lume sees jõulise sea eest piisavalt kiiresti minema ning on olnud juhuseid, kus koerte haavu tuleb õmmelda, selleks kulub aga vähemalt 64 eurot (1000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles